blogs
28 januari, 2021

Tapijt is de basis voor warme voeten

Tapijt is de basis voor warme voeten


Je vloer is letterlijk de basis voor je interieur. Het kiezen van de juiste vloer zorgt ervoor dat ieder meubel en elke accessoire beter tot zijn recht komt. Jouw interieur weerspiegelt je persoonlijkheid en juist met een vloerkleed laat je zien wie je bent. Varieer in kleur, kies voor een zachte hoge pool of juist een steviger structuur. En wat dacht je van een rond of zelfs organische vorm? Lees meer over de mogelijkheden van onze tapijtcollecties.

Het draait bij een vloer niet alleen om schoonheid, ook praktische zaken zoals je gezinssituatie en akoestiek spelen een rol bij jouw woongenot. Voor de winter kan dat wat ons betreft niet beter dan met een warm tapijt of vloerkleed. Tapijt brengt comfort in het interieur en is zowel isolerend als geluiddempend. Doordat tapijt fijne stofdeeltjes vasthoudt tot de eerst volgende stofzuigbeurt draagt het bij aan een gezonder binnenklimaat. En omdat tapijt tegenwoordig van betere garens gemaakt wordt, hoef je voor vlekken niet bang te zijn: verreweg de meeste vlekken zijn simpel te verwijderen met schoon lauw water.

 

Een interieur met persoonlijkheid

Een vloerkleed verbindt alle onderdelen in jouw huis met kleur en zachtheid. Net zoals een mooie print je outfit afmaakt, maakt een vloerkleed je interieur compleet. Waar kun je beter jezelf zijn dan in een ruimte die helemaal uitstraalt wie jij bent? Een tikje stoer, urban of cool, maar altijd stijlvol. Denk voor de keuze van een vloer dus na over welke stijl bij je past. Ga op onderzoek uit op internet of lees magazines. Ook in onze winkel kunnen we je tal van collecties en opties tonen.

Vloerkleed op maat

Ben je op zoek naar een vloerkleed, maar vind je in onze bestaande collecties vloerkleden niet de afmeting of stijl die je nodig hebt? Geen probleem. We kunnen van de meeste tapijten een vloerkleed op maat maken. Bijzonder en persoonlijk! Je kunt de afmeting, de vorm en de afwerking zelf bepalen. Ga bijvoorbeeld voor een luxe rand van fluweel of een stoere afwerking met leer. Passend bij jouw woonstijl.

Nieuw: vloerkleden met organische vorm

De vloerkleden van Desso, Parade en Bonaparte zijn ook in organische niet-regelmatige vormen beschikbaar. Een uniek vloerkleed waarmee je een ruimte of hoek extra kunt benaderen. Ideaal als de ruimte zich niet leent voor een regulier formaat.

 

Ga voor warm tapijt

Tapijt houdt veel meer warmte vast dan een harde vloer. Dit kan zelfs oplopen tot tien keer zoveel! De poolstructuur van tapijt houdt de warme lucht vast. Hierdoor is tapijt altijd behaaglijk en kan de verwarming gerust een graad lager.

Tapijt in combinatie met vloerverwarming

Een tapijt is ook prima te combineren met vloerverwarming. Het houdt warmte even vast en geeft het dan door aan de ruimte. In onze winkel kunnen we je advies geven over welk tapijt het meest geschikt is voor vloerverwarming.

 

 

Tapijt bij Van Haaren Woninginrichting

Ben je benieuwd naar onze tapijtcollecties? Of heb je vragen over de juiste afmeting en keuze voor jouw vloerkleed? Vraag het onze adviseurs! Kom langs in de winkel of maak direct een afspraak voor persoonlijk advies. De hulp inschakelen van een binnenhuisadviseur, dat is een goed idee.