Zonwering kiezenjuist inde winter

Bij zonwering denk je misschien aan de zomer. Maar niets is minder waar, juist in de winter is ook zonwering heel belangrijk én functioneel voor je woning. We vertellen je graag waarom en geven je tips voor het kiezen van de juiste zonwering voor jouw huis.

Zonwering zorgt voor extra isolatie en energiebesparing

Wanneer het buiten koud is zorgt de juiste zonwering ervoor dat de warmte binnen blijft en de kou buiten. Zonwering werkt als een isolerende laag voor de ramen. Door binnenzonwering tijdens de herfst en winter ’s avonds en nachts gesloten te houden kun je een hoop energie besparen!

De innovatieve zonwering van Luxaflex® is bijvoorbeeld heel geschikt om een hoop energie te besparen. Zonder gebruik te maken van energie-efficiënte raambekleding kan tot 50% van de verwarmings- en koelenergie van een huis via de ramen ontsnappen. De Duette® Architella® Shades zijn de meest recente innovatie op het gebied van isolerende zonwering. Deze Duette® Shades hebben een honingraat-in-honingraat-ontwerp dat de energie-efficiëntie verder verhoogt. Lees in dit blog meer over de werking van Duette® Shades.

Zonwering zorgt voor privacy

Naast het feit dat zonwering tijdens de winter voor extra isolatie in huis zorgt, heeft zonwering nog meer voordelen. Nu de dagen steeds korter worden en het buiten vroeg donker is, doen we binnen het licht aan. Dan ontstaat er inkijk in huis. Door gebruik te maken van raamdecoratie en zonwering behoud je privacy in huis.

Zo kies je de juiste binnenzonwering

Het is duidelijk dat zonwering vele voordelen kent voor je woning. Welke zonwering je kiest voor jouw woning hangt natuurlijk ten eerste af van je smaak. Hou je van een natuurlijke look, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor houten jaloezieën, vouwgordijnen passen bij vrijwel elke interieurstijl en Duette® Shades of Plissé gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende tinten. In onze winkel kun je alle mogelijkheden bekijken en kunnen we je uitgebreid adviseren over de functies en bedieningsmogelijkheden van alle zonwering.

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden van binnenzonwering zijn voor jouw woning? Kom dan langs om je te laten adviseren en inspireren. Maak alvast een afspraak zodat we tijd voor je kunnen reserveren!