Ontdek devoordelen vangevoerde gordijnen

Een goede nachtrust, betere akoestiek en langere levensduur van je gordijnen. Gordijnen met voering kennen vele voordelen. We zetten ze graag voor je op een rijtje.

Betere nachtrust door een verduisterend effect

Gordijnen houden natuurlijk het licht tegen. De ene gordijnstof meer dan de ander. Met een voering kun je het verduisterende effect van je gordijn verhogen. Handig voor (kinder)slaapkamers, onafhankelijk van hoe licht het buiten is, kun je het binnen donker maken. Verduisterende voeringen zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes: van totaal verduisterend (black out) tot licht verduisterend (dim-out).


Minder omgevingsgeluid door een verbeterde akoestiek

Gordijnen hebben een positief effect op de akoestiek in een ruimte. De gordijnen dempen het geluid. Een gordijn met voering maakt dit effect alleen maar sterker. Dit kan goed van pas komen in ruimtes waar het galmt, bijvoorbeeld in een nieuwbouwwoning of als je met (kleine) kinderen woont. Gordijnen met voering voorkomen dat je huis een klankkast wordt.

Bescherming tegen verkleuring

Gordijnstoffen die veel zonlicht opvangen, bijvoorbeeld doordat de gordijnen aan de zonzijde van je huis hangen, kunnen verkleuren. De hoeveelheid zonlicht laat vooral natuurlijke stoffen als linnen en katoen snel verkleuren. Door gordijnen te voeren bescherm je de stof tegen verkleuring.

Een warm en comfortabel huis door een isolerend effect

Gevoerde gordijnen zorgen er in de winter voor dat de warmte binnen blijft. Ideaal voor een raam of deur waar het tocht. In de zomer hebben gevoerde gordijnen juist als voordeel dat ze de warmte buiten houden. Houd je op warme dagen de gordijnen dicht, dan blijft het binnen lekker koel.

Het oog wil ook wat, een rijke uitstraling

Door een voeringstof aan je gordijnen toe te voegen worden de gordijnen zwaarder en ogen ze voller. Zo krijg je een rijkere en luxe uitstraling van je gordijnen.

Meer weten over gordijnen met voering? We helpen je graag! Kom langs in onze winkel of maak een afspraak voor gordijnadvies via onderstaand formulier.


ik help je graagbij het maken vande juiste keuze.

ik wil productadvies.

in de winkel of bij jou op de bank.

Maak een afspraak voor een ‘dat had ik zelf nooit kunnen bedenken’ interieuradvies. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te maken.


Wij gebruiken jouw informatie alleen om een afspraak te maken. Niet voor andere commerciële doeleinden. Je gegevens worden niet gedeeld met derden.