De laatstegordijntrends opeen rij

De trends in de gordijnwereld volgen elkaar snel op. Hoe houd je daar nu het beste rekening mee tijdens de aanschaf van nieuwe gordijnen? Welke trends zijn er voor langere tijd en welke trends niet? In deze blog brengen we je op de hoogte zodat je bij de aanschaf van jouw nieuwe gordijnen de juiste beslissing neemt.

Back to the seventies!

Je ziet het echt overal in huis, we gaan terug naar de jaren zeventig met trends en woonproducten. Ook met je nieuwe gordijnen kun je hierin helemaal losgaan. Kies bijvoorbeeld voor velours, fluwele stoffen of retro drukstoffen! Een mooi voorbeeld hiervan is de Orla Kiely collectie van Eijffinger. Deze serie wordt gekenmerkt door prints van de bekende Engelse ontwerpster Orla Kiely. Zij ontwierp retro prints met bijvoorbeeld bladmotief. Kiely’s advies is: durf te combineren! Kies je voor een gewaagd en retro dessin dan kun je deze bijvoorbeeld terug laten komen in de accessoires op de bank of elders in de woonkamer.

De natuurlijke look

We hebben er al vaker over geschreven, je mag de natuur in huis halen! Deze trend is nu langzaamaan ook in de gordijndessins terug te zien. Bij Artelux zie je dit bijvoorbeeld in de Basic Country collectie. Hierin ligt de focus op de natuur en een natuurlijke omgeving. In deze collectie zie je dat terug met diverse blad- en bloemmotieven. Dankzij het excentrieke gebruik van kleur en materiaal oogt de Basic Country collectie erg natuurlijk. De natuurlijke look geef je extra kracht mee door een houten vloer, aardwerk in accessoires en andere natuurlijke producten.

Warme kleuren, warme gordijnen

Tijdens de koude winterdagen die komen gaan kun je juist met gordijnen extra warmte in huis brengen. Gordijnen lopen door tot aan het plafond. Gebruik je warme kleuren in de uitstraling van je gordijn, dan oogt een complete muur vaak een stuk warmer dan hij voorheen deed. Ook het gebruik van warme kleuren in je gordijnen is een trend. Warme kleuren zorgen voor sfeer en maken een ruimte tot een stijlvol geheel. In de stoffen kun je dan bijvoorbeeld kiezen voor satijnen. Kijk daar voor eens naar de Lennon-collectie van Eijffinger.

De laatste trends bij jou in huis

Hopelijk heb je nu wat nieuwe inspiratie opgedaan voor jouw nieuwe gordijnen in huis. Ben je er nog niet uit welk van deze trends het beste passen bij jouw inrichting? Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Kom langs bij ons in de winkel of maak een afspraak en laat je alles vertellen over de beste oplossing bij jou in huis. We zijn er voor jou, we nemen de tijd voor jou en geven je altijd een verrassend goed advies.